spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Najib tunjuk gambar sarung tinju

- Advertisement -spot_img

Oleh Tun Puteh Wanti

KUALA LUMPUR: “Ready. Jumpa di gelanggang,” tulis mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dalam hantaran di akaun media sosialnya pada Khamis.

Hantaran tersebut menambah rasa teruja warganet yang dilihat tidak sabar untuk menyaksikan ‘tumbukan’ yang bakal dibuat oleh Najib pada pertarungan malam ini.

Terbaharu, Najib berkongsi gambar beliau bersenam sambil memakai sarung tangan tinju.

Pentas politik negara kini tertumpu kepada sesi Debat Perdana antara Najib dan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang dijadual berlangsung di Kompleks Penerangan Pelancongan Malaysia (MATIC) di ibu negara pada pukul 9 malam ini.

Ia bakal melakar sejarah kerana dua figura penting politik ini yang berkongsi pentas buat pertama kali dalam debat awam.

Anwar, yang juga Presiden PKR semalam menerusi hantaran di Instagram telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia untuk mencadangkan soalan yang bakal dikemukakan kepada Najib.

Sudah tentu Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan tidak mengambil mudah mengenai pertembungan pada malam ini.

Tidak hanya bersiap dari segi fakta dan hujahan, nampaknya figura yang terkenal dengan gelaran ‘bossku’ itu turut memastikan kesihatan fizikal berada pada tahap yang baik.

- Advertisement -spot_img

Covid

Malaysia covid cases