spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Tekong KL Thunder, Syahir Rosdi kegilaan wanita?

- Advertisement -spot_img

BAYAN LEPAS: Pemain tekong KL Thunder, Syahir Rosdi, dilihat mempunyai pengaruh kuat apabila berada di Pulau Pinang.

Syahir yang kini berada di pulau mutiara itu dalam misi mencari kemenangan buat pasukannya KL Thunder untuk Kejohanan Emas Anuar (STL 2021/2022).

Anak kelahiran Pulau Pinang ini, mempunyai daya penarik yang begitu kuat, sehinggakan ramai peminat menyatakan hasrat ingin berjumpa dan bergambar dengannya bila keberadaannya di sini.

Beliau memiliki lebih 54 ribu pengikut di TikTok, selain penyokong sukan sepak takraw, Syahir juga sering ‘dikerumuni’ peminat wanita yang ingin berjumpa secara ‘empat mata’.

Sepanjang tiga hari keberadaan Syahir di Pulau Mutiara ini, dia telah menerima kunjungan daripada penduduk di sini dan juga penyokong dari luar.

Mereka memberi sokongan terhadapnya sewaktu perlawanan berlangsung di stadium SPICE Arena.

Menurut seorang peminatnya bernama Azlina, berkata dia mengikuti Syahir sejak bermain dengan pasukan Penang Black Panthers, meskipun sudah beralih pasukan namun masih setia menyokongnya.

“Saya memang minat Syahir ni, tengok cara dia bermain, hantaran dia memang terbaik, tambahan pula dia mempunyai personaliti yang menarik serta dapat menambat hati kita semua.

“Dulu saya “follow” dia sejak daripada Penang Black Panthers lagi, walaupun dah tukar pasukan, saya tetap sokong Syahir, apa pun lakukan yang terbaik untuk perlawanan malam nanti menentang tuan rumah,” luahnya ketika bertemu dengan Syahir di Hotel.

KL Thunder dijadualkan bertemu dengan Penang Black Panthers pada jam 8 malam, hari ini, segala persediaan mental dan fizikal sudah pun dilakukan oleh para pemain, kini hanya tinggal doa dan sokongan peminat yang diperlukan untuk memperolehi kejayaan nanti.

- Advertisement -spot_img

Covid

Malaysia covid cases