spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Rezeki tidak berpihak buat KL Thunder

- Advertisement -spot_img

KOTA BAHRU: Pusingan kedua untuk minggu keenam Kejohanan Emas Anuar STL 2021/2022, melihat pertembungan antara KL Thunder dan Johor Tigris di Kompleks Sukan Panji, Kota Bahru, Kelantan.

Hasil daripada pertembungan tersebut, Johor Tigris telah memenangi perlawanan dengan mata 2-1.

Meskipun rezeki tidak berpihak kepada KL Thunder pada perlawanan menentang Johor Tigirs, namun pujian harus diberikan kepada anak buah Rashidi Nordin apabila mereka telah mempamerkan aksi terbaik serta mencuba sebaik mungkin untuk mencapai kemenangan.

Set pertama KL Thunder telah menunjukkan taringnya apabila berjaya menewaskan Johor Tigris dengan mata 21- 18.

Tidak lama kemudian, Johor Tigris diibarat bangkit daripada tidur apabila kembali mengejar kedudukan dan berjaya menewaskan KL Thunder dengan mata rapat 20-22.

Manakala di set ketiga, rezeki tidak berpihak kepada KL Thunder apabila tewas kepada Johor Tigris dengan mata 11-21 dan sekali gus berjaya menjuarai perlawanan sebentar tadi di Kompleks Sukan Panji, Kota Bahru.

Jurulatih KL Thunder, Rashidi Nordin.

Jurulatih KL Thunder, Rashidi Nordin berkata, terdapat sedikit kelonggaran pada pasukannya dan beberapa kesilapan kecil yang dilakukan, lalu mengakibatkan mereka gagal memperolehi kemenangan kedua di minggu keenam ini.

“Untuk perlawanan malam ini, saya lihat terdapat sedikit kelonggaran pada set kedua, apa yang telah kita cuba lakukan dengan memasukan Aizat gantikan Syahir di hujung perlawanan membuahkan hasil,

“Tetapi beberapa kesilapan mudah yang dilakukan pemain menyebabkan kita terlepas peluang untuk menamatkan perlawanan di set kedua.

“Namun di set ketiga di peringkat awal dan nak mata pertama diperolehi mudah oleh Johor Tigris, itu menyebabkan KL Thunder ketinggalan mata agak jauh dan momentum pemain agak sedikit terganggu lalu mengakibatkan kelebihan pada pasukan Johor Tigris,” luah jurulatih KL Thunder, Rashidi Nordin.

Tekong KL Thunder, Syahir Rosdi

Menurut tekong KL Thunder, Syahir Rosdi, pasukannya sudah melakukan yang terbaik untuk menentang Johor Tigris sebentar tadi, namun rezeki tidak berpihak kepada mereka.

“Saya akui terdapat beberapa kelemahan pada perlawanan sebentar tadi, tambahan pula bila mereka menggunakan khidmat pemain import daripada Thailand, kami sudah lakukan yang terbaik untuk berentap dengannya,

“Namun apakan daya, rezeki sudah tertulis yang rezeki tidak berpihak kepada KL Thunder, apa yang kami boleh buat adalah, perbaiki segala kelemahan yang ada untuk perlawanan seterusnya di Penang nanti.” luah Syahir Rosdi.

- Advertisement -spot_img

Covid

Malaysia covid cases