spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Rendah diri, mesra rakyat, tunai janji itulah pesona Shahidan – sahabat

- Advertisement -spot_img

KULAI – “Beliau seorang yang rendah diri, tegas, apa dikata dikota, mudah didampingi,” luah Datuk Sofian Jab, seorang sahabat lama Datuk Seri Shahidan Kassim.

Sofian selaku Ahli Jawatankuasa UMNO Bahagian Kulai berkata demikian ketika ditanya pandangan peribadi beliau terhadap personaliti Menteri Wilayah Persekutuan itu sepanjang persahabatan mereka.

Mereka saling mengenali sejak sama-sama menyertai Gerakan Belia 4B lagi dan kemudiannya Shahidan dilantik sebagai Menteri Besar Perlis pada tahun 1995 hingga Mac 2008.

Sofian Jab

Tambah Sofian, Shahidan yang dikenalinya adalah seorang sentiasa mengambil perhatian pandangan rakyat demi penambahbaikan urus tadbir negeri dan negara.

“Saya kagum beliau masih tabah, konsisten berjuang untuk rakyat, keikhlasan, ketokohannya amat terserlah dan menjadi idola kepada semua.

“Saya juga tidak menyangka beliau akan turun padang hari ini, pengorbanan dan kesungguhan beliau untuk memastikan kemenangan BN di Johor menyuntik semangat untuk kami di sini,” katanya kepada Wacanakini.com.

Shahidan Kassim hadir membantu jentera di Kulai dan Tenggara sebagai daerah tambahan kepada beberapa daerah di Zon Selatan Johor, bagi menyuntik semangat dan nasihat untuk memastikan kemenangan berpihak kepada parti Barisan Nasional (BN).

Terdahulu, Wilayah Persekutuan dipilih menjadikan Zon Selatan Johor sebagai anak angkat menjelang PRN Johor ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sebelum ini menetapkan 12 Mac ini sebagai tarikh Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor bagi mengisi kekosongan 56 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

Sehubungan itu, SPR telah menetapkan hari penamaan calon pada 26 Februari manakala hari mengundi awal pula adalah 8 Mac.

- Advertisement -spot_img

Covid

Malaysia covid cases