spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

DBKL, JAKIM anjur Forum Perdana Ehwal Islam

- Advertisement -spot_img


DBKL bersama-sama JAKIM akan menganjurkan Forum Perdana Ehwal Islam bertajuk Dirgahayu Wilayahku besempena dengan Sambutan Jubli Emas Bandar Raya Kuala Lumpur.  

Forum ini akan diadakan pada 10 Februari ini bertempat di Dewan Mestika, Institut Latihan DBKL, Bandar Tun Razak, Kuala Lumpur.  Forum ini juga akan bersiaran secara langsung di RTM 1, jam 9 malam.

Panel Jemputan terdiri daripada Mufti Perlis iaitu Datuk Dr. Mohd. Asri Zainul Abidin, Prof. Madya Datuk Dr. Mohd. Izhar Ariff Mohd. Kashim dan Imam Besar Masjid Negeri Sultan Ahmad 1, Datuk Badli Shah Alauddin.

Manakala moderator untuk program berkenaan adalah Ustaz Mohd Hariri Daud dan perantaranya adalah Ustaz Nabil Ahmad serta jurubahasa isyaratnya pula Muhammad Hakim Azhari.

Sebanyak 64 program berkonsepkan mesra rakyat telah disusun sepanjang sambutan Hari Wilayah Persekutuan 2022 (SHWP 2022) di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

Program yang dirangka oleh Kementerian Wilayah Persekutuan (KWP) bersesuaian dengan suasana norma baharu itu bermula sejak 15 Januari lepas sehingga 28 Februari ini.

- Advertisement -spot_img

Covid

Malaysia covid cases