spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

BN janji 5 perkara baharu pengundi muda?

- Advertisement -spot_img

PONTIAN: Barisan Nasional (BN) meletakkan sasaran untuk menarik minat pengundi muda menjelang Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor pada 12 Mac nanti.

Difahamkan, BN bercadang untuk melakukan lima perkara baharu untuk generasi muda dan akan dimasukkan dalam manifeston BN nanti.

Sumber Suara Merdeka.

Menurut Setiausaha Agung UMNO Datuk Seri Ahmad Maslan, berkata lima perkara asas itu merangkumi pendidikan, kemahiran, pekerjaan, perniagaan dan perumahan, selaras dengan kehendak orang muda.

Semua itu hanya mampu disediakan sebaiknya oleh BN, sekali gus memberi kesinambungan kehidupan lebih baik untuk orang muda serta mendorong anak muda untuk lebih rasional dan memilih BN pada PRN nanti.

“Kita akan war-warkan lima perkara ini untuk dimasukkan dalam manifesto. Saya akan minta pengkhususan perkara itu, untuk memastikan anak muda dijanjikan janji yang boleh ditepati.

“Kalau kita lihat, …lima perkara ini disediakan dengan baik oleh BN dengan sebaiknya. Jadi harapannya (agar) golongan muda boleh mengimbau apa yang telah mereka nikmati yang mampu disediakan BN (supaya) mereka jadi yakin untuk mengundi BN nanti,” katanya.

Ahli Parlimen Pontian itu berkata demikian ketika ditanya mengenai strategi BN dalam menarik pengundi muda selepas menghadiri Taklimat dan Sesi Dialog Perbadanan Usahawan Nasional Bhd (PUNB) hari ini.

Sumber Bernama.

- Advertisement -spot_img

Covid

Malaysia covid cases